Kézilabda Szakosztály

Kézilabda szakosztály

Jelenleg felnőtt női csapatunk Buncsik László vezetőedző irányításával az NBII északi csoportjának 12 csapatos bajnokságában szerepel, férfi felnőtt csapatunk Márczy Gábor edzővel pedig a Pest-megyei bajnokságban vitézkedik. Utánpótláscsapataink az elmúlt évek tervezett munkájának köszönhetően egyre több örömet szereznek szakosztályunknak.

  • Leány U7 csapatunk Paulné Simon Brigitta edző irányításával készül
  • Fiú U9 csapatunk Kovács Dorina edzővel indul a Budapesti Gyermekbajnokságban
  • Fiú U12 csapatunk Szintén Kovács Dorinával indul a Budapesti Gyermekbajnokságban
  • Leány U13 csapatunk Paulné Simon Brigitta edzővel az U14 gyermekbajnokságban vitézkedik
  • Fiú U14-es csapatunk Márczy Gábor edző irányításával az U14 gyermekbajnokságban vesz részt
  • Leány junior csapatunk Csenki Balázs edzővel a női NBII junior bajnokságban játszik

Technikai vezető: Váraljai Frigyes

Szakmai vezető: Datzuk Péter

Szakosztály vezető: Herczeg Mariann

 

Szakosztályunk története:

1957 után 2003-tól újra feléledt a nagy hagyományú női kézilabda szakosztály, csak most már természetesen nem nagy pályán, hanem teremben játszanak a lányok. Az első bajnoki év a Pest Megye I. osztályában még az ismerkedés éve volt, 5. helyezéssel. A 2004/2005-ös szezont viszont kimagaslóan teljesítette a csapat: egy mérkőzés kivételével valamennyit megnyerve fölényesen nyerték a bajnokságot, feljutva ezzel a Pest Megyei első vonalba. Ezalatt a két év alatt megfelelő létszámú utánpótlás bázist is sikerült kialakítani a helyi Általános Iskola diákjainak részvételével. A 2005/2006-os szezonra összevont, 16 csapatos Pest megyei bajnokság alapszakaszát 100%-os teljesítménnyel abszolválta a gárda. A kupa rendszerű rájátszásban a döntő első mérkőzésén, Dabas csapata ellen szenvedte el csapatunk első és egyetlen vereségét, melyet a visszavágón 8 gólos győzelemmel büntetett, kiharcolva ezzel az NBII-ben való szereplés jogát. Az ifjúsági bajnokságban serdülő korú lányaink 11 csapatból a nyolcadik helyezést érték el, ami szintén dicséretet érdemel.

Mottónk:

“A sport tanít meg arra, hogy tiszteletre méltóan tudjunk nyerni, hogy méltósággal tudjunk veszíteni, a sport szinte mindenre megtanít, az életre készít fel.”

Hemingway